Persunas d’instrucziun & uraris

La scola e la scoletta dal consorzi da scola Val Alvra dafora è a Lantsch. Las duas scolettas e las quatter partiziuns da l`emprima fin la sisavla classa vegnan instruidas da nov persunas d`instrucziun.

Il pensum da lavur cumpiglia radund siat plazzas. Dals radund 80 uffants èn bunamain la mesadad da Lantsch e dalla part rumantscha dal cumin Albula/Alvra. Cun avair transports da Stierva, Mon, Alvaschagn, Casti, Vazarouls e Brinzauls è la maisa da mezdi bain visitada. Sche pussaivel vegnan resguardà ils meds publics.

A co chattais vus ina survista da las persunas d`instrucziun ed ils uraris da las classas.

Die Schule und der Kindergarten des Schulverbandes consorzi da scola Val Alvra dafora befinden sich in Lantsch/Lenz. Die zwei Kindergartenabteilungen und die vier Primarschulabteilungen von der ersten bis zur sechsten Klasse werden von neun Lehrpersonen unterrichtet.

Das Arbeitspensum umfasst rund sieben Vollzeitstellen. Von den rund 80 Schulkindern kommen ca. die Hälfte aus Lantsch und der Rest aus dem romanischen Teil der Gemeinde Albula/Alvra. Da die Schüler von Stierva, Mon, Alvaschein, Tiefencastel, Vazerol und Brienzauls herfahren und wieder zurück, ist der Mittagstisch gut besucht. Die Schülertransporte finden falls möglich mit dem öffentlichen Verkehr statt und die Stundenplanzeiten richten sich auch danach.

Hier finden Sie eine Übersicht über die Fach- und Klassenlehrpersonen, sowie die Stundenpläne als Download.

Magistraglia

Letizia Sonder