Schulen Albulatal
Scolas Val Alvra

Organisaziun da la scola Val Alvra dafora

Il consorzi da scola Val Alvra dafora vegn furmà da la part rumantscha dal cumin Albula/Alvra (Stierva, Mon, Casti, Alvaschagn, Vazarouls e Brinzauls) e dal cumin Lantsch/Lenz. Il lieu da scola è a Lantsch

En la scola ch’è vegnida renovada il 2013 ed en il provisori dasperas vegnan instruì duas scolettas e quatter partiziuns dal stgalim primar. L`instrucziun suonda en rumantsch. Davent da la 3. classa vegn instruì tudestg sco emprima lingua estra durant trais enfin tschintg lecziuns per emna. Davent da la tschintgavla classa vegn instruì sco segunda lingua estra englais, e quai duas lecziuns per emna.

Radund la mesadad dals uffants n`abitescha betg a Lantsch. Els vegnan transportà da Stierva, Mon, Casti, Alvaschagn, Vazarouls e Brinzauls a Lantsch e puspè enavos.  Per els datti ina maisa da mezdi ed ina surveglianza. Dasper il temp da bloc l’avantmezdi è procurà per surveglianza mintgamai il glindesdi, il mardi e la gievgia suentermezdi. Durant sis emnas da las vacanzas da scola vegn purschì ina tgira d`uffants.

Cussegl da scola

Armon Margreth
President dal cussegl da scola
Flavia Balzer